Masca cu Argila

Masca cu Argila

Masca cu argila a fost folosita de civilizatiile antice timp de secole, pentru ingrijirea tenului. Argila este bogata in minerale, precum fier, magneziu, potasiu, siliciu si calciu.

Chiar si in zilele noastre, argila este un ingredient natural folosit la prepararea mastilor pentru ingrijirea fetei, avand beneficii cosmetice pentru orice tip de ten.

Daca ai tenul gras, sunt sigura ca stii deja ca aplicarea unei masti de argila pe fata echilibreaza secretia de sebum.

Insa masca cu argila are beneficii chiar si pentru tenul uscat, sensibil, imbatranit, acneeic sau cuperozic.

Exista multe tipuri de argila, fiecare cu proprietatile ei diferite. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi argila potrivita pentru tipul tau de ten si pentru problemele pe care vrei sa le tratezi.

Argila pentru diferite tipuri de ten

Argila pentru diferite tipuri de ten

Argila mai este numita si Noroiul care vindeca, nume pus de amerindieni. Acestia foloseau (in general) argila bentonita inca din cele mai vechi tipuri.

Fiind un produs natural si care actioneaza delicat cu organismul nostru, argila poate trata foarte multe afectiuni, atat la nivelul pielii, dar si interne.

Cele mai multe persoane considera argila un produs care este indicat doar celor care au tenul gras. Total gresit!

Nu trebuie sa ai tenul gras ca sa te poti bucura de beneficiile acestui tratament naturist. Dar ca sa-ti fie mai usor, iti las mai jos cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi argila perfecta pentru tenul tau:

  • argila bej - potrivita pentru tenul normal si mixt
  • argila alba caolin - potrivita pentru tenul uscat, sensibil
  • argila rosie - potrivita pentru tenul cu roseata, cu piele reactiva, cuperoza
  • argila Ghassoul (Rhassoul) - potrivita pentru ten mixt si gras, cu acnee, puncte negre
  • argila verde este potrivita pentru tenul mixt si gras

Intotdeauna cumpara argila naturala, fara coloranti, parabeni sau alte ingrediente artificiale. Daca se poate si gasesti, iti recomand argila uscata natural la soare.

Masca cu argila - beneficii cosmetice

Indiferent de culoarea argilei, aceasta are in compozitie un continut mare de oligoelemente si minerale. Dintre acestea nu lipsesc calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, argint si brom.


Folosind o masca cu argila poti sa tratezi nenumarate afectiuni ale pielii, de la detoxifierea acesteia pana la tratarea ridurilor.

Desfunda porii

Argila curata tenul de excesul de uleiuri si de impuritatile acumulate pe suprafata si in interiorul pielii. Pe masura ce se usuca pe fata, curata adanc porii de impuritatile care ii infunda.


Tenul devine revigorant si curat! Avand aceasta proprietate, masca cu argila este un remediu foarte bun pentru tenul gras si acneeic.

Netezeste ridurile de pe fata

Folosirea unei masti cu argila va face pielea moale si neteda. Argila contine siliciu, un mineral foarte important in procesul de anti-imbatranire.


Un nivel optim de siliciu in organism sustine tesuturile conjuctive sanatoase: oasele, tendoanele, muschii, cartilajul, ligamentele, colagenul si pielea.


Astfel, masca cu argila este benefica in procesul anti-imbatranire.

Regleaza productia de sebum

Excesul de sebum poate duce la aparitia cosurilor, punctelor negre, pete.


Aplica o masca cu argila pentru a absorbi excesul de sebum produs de piele. Totodata, aceasta va curata porii care pot fi infundati de uleiul secretat in exces.

Agent anti-bacterian

Avand proprietatea de a curata tenul, masca cu argila aduce la suprafata bacteriile acumulate in adancul porilor.


Poate vindeca infectii precum eczeme, psoriazis, dermatita.

Intinereste celulele pielii

Masca cu argila ajuta la imbunatatirea circulatiei, intinereste celulele pielii si lasa pielea mai sanatoasa.


Argila ajuta la o mai buna oxigenare a celulelor tenului, indepartand hidrogenul din piele.

Curata bland tenul sensibil si uscat

Masca cu argila are proprietati benefice pentru tenul uscat si sensibil. Orice tip de ten are nevoie de o curatare profunda!


O curatare mai aspra, precum gomajul, poate provoca iritatii pentru tenul sensibil.


Folosind o masca cu argila cureti bland pielea sensibila de impuritati, lasand-o hidratata si stralucitoare.

Previne acneea

Apeleaza la o astfel de masca pentru a indeparta impuritatile, excesului de sebum si a celulelor moarte de pe piele. In acest fel se previne aparitia cosurilor si a punctelor negre.


Mastile de argila pot fi si cumparate gata preparate din magazinele naturiste sau cele specializate in vanzarea de produse cosmetice. 

Bai terapeutice cu argila

Bai terapeutice cu argila

Inca din antichitate se foloseau baile terapeutice cu argila, mai ales pentru detoxifierea organismului.

O data cu trecerea timpului, acestea au devenit si mai populare, iar unii oameni inca le considera ca fiind vindecatoare.

Ca sa poti beneficia si tu de o baie cu argila nu trebuie sa mergi neaparat la un centru SPA. O poti face chiar acasa, in baia ta proprie, in confortul tau personal.

O astfel de baie este excelenta pentru a-ti detoxifia organismul, dar si pentru hidratarea pielii. Prin piele, corpul tau isi va lua substantele nutritive de care are nevoie, dar in acelasi timp va si elimina substantele toxice si chimice din organism.

Facand o baie terapeutica cu argila iti poti chiar revitaliza corpul, iar in acest fel sa obtii o stare de bine si liniste dupa o zi extenuanta la servici.